Heerde klaar voor het Daikin NK INlineskaten

Heerde klaar voor het Daikin NK INlineskaten

Over ruim een week klinkt in het Gelderse Heerde het startschot voor de Daikin NK’s Inlineskaten Baan en Weg 2023. Op en rond het parkoers van de Skeelerclub Oost-Veluwe (SKOV) strijden ’s lands beste inlineskaters van donderdag 15 t/m zaterdag 17 juni om de nationale titels.
 
De mensen van SKOV zijn al vele malen gastheer en -vrouw geweest van grote nationale en internationale skeelerevenementen. De organisatie is altijd piekfijn in orde en dat zal bij deze Daikin NK Baan en Weg niet anders zijn. “Het is fijn dat we weer welkom zijn in Heerde, een vertrouwde plek, waar inlineskaters zich thuis voelen”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB.
 
In Heerde staan eerst de baanwedstrijden op het programma. Op 15 en 16 juni strijden de beste inlineskaters daar om de titels op de 200 meter, 500 meter, afvalkoers, 1000 meter, punten-afvalkoers en de relays. Op 17 juni bij het wegprogramma van deze NK gaat het om de one lap en de puntenkoers. 
 
Aan de start verschijnen de beste inlineskaters van het land: kadetten, junioren B, junioren A  en senioren. Zij strijden niet alleen om de medailles, de prestaties in Heerde helpen ook mee om startbewijzen te verdienen voor de Europese Kampioenschappen, die van 16 t/m 23 juli in Valence d’Agen (Frankrijk) worden verreden. De selectie waarmee bondscoach Valentina Berga – Belloni naar het EK zal afreizen wordt uiterlijk 26 juni bekendgemaakt.
 
Op de deelnemerslijst voor Heerde staan in elk geval de volgende titelverdedig(st)ers: Lianne van Loon (die haar titel verdedigt op de 500 meter), Fleur Huls (vorig jaar winnares van de 200 meter en one lap) en Bente Kerkhoff (vorig jaar goed voor drie keer goud bij de NK’s Baan en Weg). Bij de mannen zijn de broers Kay en Rick Schipper present, die samen drie titels te verdedigen hebben (Kay op de 500m en afvalkoers, Rick op de 1000m).
 
Ook aan de start verschijnen Rémon Kwant (vorig jaar winnaar van de one lap), Glenn Nijenhuis (titelverdediger 200 meter) en Bart Hoolwerf (die vorig jaar goud won op de puntenkoers). Andere grote inlineskate-namen op de deelnemerslijst zijn die van Angel Daleman, Berber Vonk, Jelmer Hempenius, Ruben Ligtenberg, Crispijn Ariëns en Kevin van der Horst.
 
Als deze titelstrijd in Heerde achter de rug is, krijgen de inlineskaters een kleine week rust, voordat in Rotterdam de nationale titels op de marathon en 100 meter sprint worden verdeeld. De Daikin NK’s op deze onderdelen vinden plaats op het Brainpark (marathon) en op de kade bij het voormalige cruiseschip SS Rotterdam (100 meter sprint). 

/