25 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Heemskerk stopt na International Swimming League

Femke Heemskerk

Femke Heemskerk

Heemskerk stopt in januari met zwemmen

Femke Heemskerk stopt na de International Swimming League als zwemster. Dat heeft de 34-jarige Heemskerk vandaag bekend gemaakt.

Heemskerk sluit haar loopbaan af met één olympische titel, die ze in 2008 op de Spelen in Peking met Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker en Marleen Veldhuis veroverde op de 4×100 meter vrij.

De estafettezwemsters werden vanwege hun dominantie op dat nummer tussen 2008 en 2012 aangeduid als de ‘Golden Girls’. Het viertal won bij de Spelen van 2012 in Londen zilver en pakte legio medailles op WK’s en EK’s.

Individueel veroverde Heemskerk in 2014 de wereldtitel op de 100 meter vrije slag kortebaan. Succes op de langebaan bleef lange tijd uit voor de Nederlandse topzwemster, maar in mei van dit jaar bracht ze daar toch nog verandering in: Heemskerk zwom bij de Europese kampioenschappen in Boedapest op de 100 vrij naar haar eerste individuele titel op een groot langebaantoernooi.

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste volleybal, hockey en handbal nieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites