Handbal Sportnieuws

Handbalsters zetten flinke stap richting EK

Handbal

Handbalsters verslaan Hongarije in eigen land

GYOR –  De Nederlandse handbalsters hebben donderdagavond een belangrijke stap gezet richting het EK van eind dit jaar. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen was in Gyor met 18-19 te sterk voor Hongarije.

Door de overwinning verstevigt Oranje de koppositie in groep 7. Nederland staat na drie wedstrijden op zes punten, terwijl Hongarije met vier punten de tweede plek inneemt.

Komende zondag spelen de handbalsters in Eindhoven opnieuw tegen Hongarije. Bij winst is Nederland zeker van deelname aan het EK, dat van 30 november tot en met 16 december in Frankrijk wordt gehouden.

De nummer één en twee uit de groep plaatsen zich net als de beste nummer drie van de zeven poules voor het EK. Nederland won in 2016 bij het vorige EK zilver na een nederlaag tegen angstgegner Noorwegen in de finale.

De nummer drie van het laatste WK moest het tegen Hongarije zonder Estavana Polman stellen. De opbouwspeelster heeft nog te veel last van een voetblessure, die ze eind februari opliep bij een wedstrijd van haar Deense club Esbjerg.

In de vorige twee EK-kwalificatieduels kwamen de handbalsters vorig jaar ook tot winst. Nederland won toen met 33-21 van Wit-Rusland en met 12-40 van Kosovo.