Handbalsters beginnen met 26-32 nederlaag tegen Slovenië aan WK handbal

Handbalsters op 29 maart in uitverkocht Ahoy tegen Spanje

De Nederlandse handbalsters spelen op 29 maart de EK kwalificatie thuis tegen Spanje. Een herhaling van de WK finale in 2019 die Oranje won. De wedstrijd word gespeeld in Ahoy en alle tickets voor dit duel zijn verkocht. In handbalbegrippen is dat een unicum.

“Een recordaantal fans op de tribunes die de herhaling van de WK-finale gaan bekijken, dat is een prachtig handbalaffiche. Verenigingen gaan met bussen vol naar Ahoy en fans komen vanuit het hele land”, aldus de trotse algemeen directeur Sjors Röttger van de Nederlandse handbalbond.

Nederland en Spanje treffen elkaar in de EK-kwalificatie eerst op woensdag 25 maart in Málaga. Beide ploegen komen dan voor het eerst sinds de WK-finale in actie. Vier dagen later volgt de wedstrijd in Ahoy.

Oranje begon de EK-kwalificatiereeks in september en oktober vorig jaar met zeges op Oostenrijk (32-24) en Griekenland (43-18). Spanje versloeg die landen ook. De nummers één en twee van de groep gaan naar het EK van eind dit jaar in Noorwegen en Denemarken.

Laat een antwoord achter