Handballers

Noren maken achterstand na de rust goed tegen Nederland

De Nederlandse handballers hebben op het WK handbal de laatste groepswedstrijd tegen Noorwegen met 26-27 verloren.

Door de nederlaag tegen de Noren neemt oranje twee punten mee naar de tweede groepsfase. Het bereiken van de tweede groepsfase is al een succes op zich omdat Nederland voor het eerst sinds 1961 weer eens meedoet aan een wereldkampioenschap handbal.

Nederland wist lange tijd knap mee te komen met Noorwegen, dat op voorhand de favoriet was voor groepswinst in de eerste ronde. Halverwege ging Oranje zelfs met een voorsprong van vier doelpunten (17-13) aan de leiding in het Poolse Krakau.

Na rust stelde de Noren binnen elf minuten orde op zaken door weer op gelijke hoogte te komen (20-20). Daarna volgde een spannende slotfase. Noorwegen maakte zo’n drie minuten voor tijd het verschil door de marge tot twee te vergroten. Zonder keeper, maar met een extra veldspeler kwam Oranje niet verder dan een aansluitingstreffer.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.