Hamilton profiteert van fout van Verstappen

Lewis Hamilton zal zondagavond bij de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië starten vanaf pole position. Max Verstappen moet vanaf P3 in de achtervolging.

Verstappen leek in Jeddah als laatste op weg naar pole position. In sector twee had de 24-jarige Limburger twee tienden te pakken op concurrent Hamilton, maar in de laatste bocht ging het mis. Het linker voorwiel van Verstappen blokkeerde waarna hij zijwaars de muur in schoof. Dat betekende einde oefening en slechts een P3.

Na afloop liet Verstappen weten dat hij behoorlijk teleurgesteld was door het incident. “Ik ben echt wel teleurgesteld dat het zo eindigde. Het enige wat positief is dat we snel zijn, dus hopelijk kunnen we daarmee morgen wat mee tijdens de race”, ondanks Verstappen. Of de bolide ook schade heeft opgelopen aan de versnellingsbak kon Verstappen niet zeggen. “Ik heb geen idee of er schade is, dast zullen we moeten bekijken”.

Verstappen verdedigt met nog twee races te gaan een voorsprong van acht punten op Hamilton. Na Saoedi-Arabië sluit de Formule 1 het wereldkampioenschap volgende week af in Abu Dhabi.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: