Hamilton ontsnapt aan gridstraf in Jeddah

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Hamilton ontsnapt aan gridstraf

Lewis Hamilton moest zaterdag in Saoedi-Arabië even vrezen voor een straf. De Brit had bij de derde vrije training namelijk een dubbele gele vlag gemist en moet bij de stewards op het matje komen.

Het incident met de gele vlaggen gebeurde na 22 minuten in de slottraining. Die werden gezwaaid omdat een van de Red Bulls langzaam reed. Hamilton ging er op het oog vol gas langs, terwijl hij daar had moeten vertragen. Van letterlijk gezwaaide gele vlaggen was geen sprake. Hamilton kreeg ook geen melding van een gele vlagsituatie op zijn stuur. Daarom werd de zevenvoudig wereldkampioen geen straf opgelegd.

Er liep nog een tweede onderzoek naar de Mercedes-kopman. Verderop in de training reed de Brit langzaam na een snelle ronde, en hinderde daarbij Nikita Mazepin in de Haas. De aanstormende Rus moest een ontwijkende actie ondernemen om niet vol achterop de auto van Hamilton te knallen. Hamilton heeft voor dit vergrijp een boete gekregen van 25.000 euro

De kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië is zaterdagavond om 18.00 uur. KLIK HIER om via een gratis livestream te kijken.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: