Meteen naar de inhoud
Home » ‘Hamilton moet GP van Canada mogelijk missen’

‘Hamilton moet GP van Canada mogelijk missen’

Wolff neemt reservecoureur mee naar Canada

Het is nog maar de vraag of we Lewis Hamilton volgende week in actie gaan zien bij de formule 1 GP van Canada. De zevenvoudig wereldkampioen kampt met rugklachten.

Hamilton klaagde zondag tijdens de GP van Azerbeidzjan die Max Verstappen won al tijdens de race over enorme rugklachten. Na afloop van de Grand Prix kon de Brit met moeite nog uit zijn Mercedes komen. Het probleem is ontstaan door het porpoising (stuiteren) van de bolide waardoor het lichaam enorm belast word om de klappen op te vangen.

Toto Wolff de teambaas van het team van Mercedes weet dan ook niet of we Hamilton volgende week in actie gaan zien. “Hij is er heel slecht aan toe”, zegt de Oostenrijker. “We moeten gewoon een oplossing vinden. Op dit moment heeft hij er van alle coureurs denk ik het meeste last van. Maar voor zover ik weet, hebben vrijwel alle coureurs gezegd dat er iets aan gedaan moet worden.”

Met Nick de Vries en de Belg Stoffel Vandoorne heeft Mercedes twee mogelijke vervangers klaar staan. Wolf wil sowieso een reserve mee nemen naar Montreal. “Dit is niet alleen een probleem voor Lewis. Hij is degene die er mogelijk het meeste last van heeft, maar het heeft ook gevolgen voor George en vele anderen”, vertelt Wolff. “De oplossing kan zijn om een reserve paraat te hebben, iets wat wij hoe dan ook bij iedere race hebben. Op die manier kunnen we garanderen dat onze auto’s kunnen rijden.”

Geef een antwoord