Hamilton lijkt pole kwijt te zijn aan Verstappen

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Hamilton zijn bolide komt niet door de technische keuring

Lewis Hamilton lijkt zijn pole position voor de sprintrace kwijt te zijn aan Max Verstappen. De bolide van de Brit is niet door de technische keuring gekomen. De stewards maken zaterdagmorgen bekend welke en of Hamilton straf zal krijgen.

De FIA heeft na afloop van de kwalificatie op het circuit van Interlagos in Sau Paulo de DRS-vleugel van de Mercedes van Hamilton uitgebreid onderzocht. Hierbij lijkt Jo Bauer, de technisch afgevaardigde van de FIA, een afwijking te hebben gevonden. De achtervleugel van de W12 zou namelijk niet conform de reglementen zijn. De Duitser heeft de kwestie daarom aan de stewards voorgelegd.

Coureurs maken in de DRS-zones gebruik van de openklappende achtervleugel, om zo meer snelheid te genereren op het rechte stuk. De vleugel mag maximaal 85 millimeter openklappen, maar blijkbaar zat er bij Hamiltons onderdeel meer speling.

Mocht Hamilton worden bestraft door de stewards dan kan het zijn dat hij uit de uitslag word geschrapt en zaterdag bij de sprintrace vanaf P20 of vanuit de pitstraat zal moeten starten.

F1 hamilton
F1 hamilton

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste Formule 1 en Moto GP nieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: