Hamilton krijgt vijf plaatsen gridstraf

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Hamilton moet opnieuw motor laten vervangen

Lewis Hamilton zal zondag bij de Formule 1 Grand Prix van Brazilië vijf plaatsen achteruit moeten starten wegens een gridstraf. De titelrivaal van Max Verstappen krijgt een nieuwe verbrandingsmotor in zijn Mercedes.

Bij Mercedes laat de betrouwbaarheid van de Internal Combustion Engine (ICE) al langer te wensen over. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton kreeg eerder in Turkije een nieuwe V6, wat hem toen op een gridstraf van tien plaatsen kwam te staan. Bij een wissel naar de vijfde gaat de gridstraf omlaag.

Teamgenoot Valtteri Bottas rijdt al met zijn zesde verbrandingsmotor van het seizoen. Hamilton liet in Mexico nog optekenen dat de problemen met de motor grotendeels zijn opgelost, maar dat blijkt niet uit de wissel van vrijdag in Brazilië.

Wellicht kan Max Verstappen dit weekend in Sao Paulo wederom profiteren van een straf van Hamilton. Verstappen heeft met nog vier races te gaan 19 punten voorsprong in het WK-klassement.

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste Formule 1 en Moto GP nieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: