Meteen naar de inhoud
Home » Hamilton klopt Verstappen in bizarre GP van Saoedi-Arabië

Hamilton klopt Verstappen in bizarre GP van Saoedi-Arabië

Hamilton komt op gelijke hoogte met Verstappen

Lewis Hamilton heeft zondagavond de voorlaatste formule 1 Grand Prix van het jaar in Saoedi-Arabië op zijn naam weten te schrijven.

Door zijn overwinning is Hamilton met nog één race te gaan in Abu Dhabi op gelijke hoogte gekomen met Max Verstappen. Beide coureurs hebben 390.5 punten. Het gaat volgende week zondag een super spannende ontknoping gaan worden, want dan gaan we weten wie er met de wereldtitel aan de haal gaat.

Rode vlaggen

Verstappen kwam in het begin van de race al aan de leiding toen Mick Schumacher zijn bolide in de muur parkeerde. Hamilton en Valtteri Bottas gingen de pit in voor een setje nieuwe banden, maar Verstappen bleef op de baan. Enkele ronde later werd er gevlagd met rood en legde de wedstrijdleiding de wedstrijd stil. Een voordeel voor Verstappen die ook een gratis pitstop daarmee kreeg en van pole mocht starten bij de hervatting.

De hervatting duurde niet lang. Verstappen en Hamilton raakten in de clinch in bocht 1, en achterin het veld ging Sergio Perez de muur in. Opnieuw een rode vlag en Verstappen werd teruggezet naar P3 omdat hij in de fout ging in bocht 1.  Esteban Ocon mocht bij de derde hervatting vanaf pole starten met naast hem Hamilton en Verstappen vanaf P3. Verstappen kende een bliksemstart passeerde Hamilton aan de binnenkant en kon op die manier opnieuw de leiding in handen krijgen.

Hamilton probeerde in ronde 37 Verstappen in te halen, maar Verstappen duwde Hamilton naar buiten. De Nederlander moest daarna zijn plek terug gegeven, maar dat ging compleet fout.

Hamilton ramt Verstappen

Verstappen ging van het gas waar de Brit niet helemaal op leek te rekenen. Hamilton twijfelde en reed vervolgens achterop Verstappen. Daarbij raakte de Mercedes-voorvleugel beschadigd.

Er volgde een warrige situatie waarin de wedstrijdleiding de controle enigszins leek te verliezen. Verstappen liet Hamilton twee keer voorbij, en de Red Bull-coureur kreeg ook nog een vijf seconde tijdstraf kreeg voor het eerder duel tussen de twee een paar ronden eerder in de eerste bocht.

Uiteindelijk liet Verstappen Hamilton dan definitief voorbij, waarbij de Brit zijn titelrivaal nadrukkelijk buiten de baan drukte. Omdat Verstappens banden op waren kon hij Hamilton daarna niet meer bijhalen, waardoor die ondanks schade aan zijn auto probleemloos naar de finish kon rijden.

Geef een antwoord