Marathonschaatsen Sportnieuws

Haaksbergen heeft nog alle hoop op marathon op natuurijs

HAAKSBERGEN – Waar Noordlaren niet echt meer gelooft in een marathon op natuurijs doen ze dat in Haaksbergen nog wel. Dat liet voorzitter Henk Dijksterhuis maandagmorgen weten aan Sport in Nederland.

“De weersvoorspelling is natuurlijk niet helemaal goed als de temperatuur overdag uitkomt rond 3 of 4 graden. Maar we houden hoop,” aldus Dijksterhuis. “Wij hebben ten opzichte van Noordlaren een klein voordeel dat wij al water op de baan hebben staan, dus wij hoeven er in de nacht niet uit om te aan sproeien.”

De voorzitter van IJSCH denkt dat het ook nog te vroeg is om te zeggen dat het niet door zou kunnen gaan. “Je hebt het vorig jaar gezien. Noordlaren had het eigenlijk al opgegeven en de marathon leek naar Haaksbergen toe te gaan. Waar wij de verwachte vorst leken te krijgen kreeg Noordlaren het en konden zij een dag later de eerste marathon op natuurijs organiseren.”

Dijksterhuis kan nog niet zeggen of er ook daadwerkelijk een marathon gaat komen in Haaksbergen. “We zullen aan de 3cm ijs moeten voldoen willen we de eerste marathon op natuurijs kunnen organiseren. Vanavond om 20.30 uur komen we weer bijeen en gaan we met elkaar in overleg wat we verder gaan doen.”