24 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Griekspoor onderuit tegen Zverev

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

Zverev in drie sets te sterk voor Griekspoor

Tallon Griekspoor heeft op het tennistoernooi van Wimbledon dinsdag niet kunnen stunten tegen de Duitser Aleksander Zverev.

De als vierde geplaatste Duitser was met 6-3, 6-4 en 6-1 net een maatje te groot voor de Nederlander. Griekspoor speelde een uitstekende partij, maar het verschil tussen de top van de wereld en de top 100 is toch nog een klein beetje te groot.

Eerder op de middag werd bij het vrouwentoernooi Arantxa Rus uit het toernooi geknikkerd. Rus verloor kansloos met 1-6 en 1-6 van de Griekse Maria Sakkari die eerder deze maand nog reikte tot de halve finale van Roland Garros. Kiki Bertens komt later vanmiddag nog in actie tegen tegen de Oekraïense Marta Kostjoek

Wimbledon live op televisie

Wimbledon word van 28 juni tot en met 11 juli ook live uitgezonden op de televisie. Eurosport zend alle partijen live uit op Eurosport 1, maar ook via de Eurosport Player kan je de komende twee weken live naar het toernooi kijken. Ook via Ziggo Sport en BCC One/Two kijk je vanaf vandaag tot en met 11 juli naar Wimbledon.

Nederlandse deelnemers Wimbledon 2021

Aan het grastoernooi in Londen doen dit jaar vijf Nederlandse tennissers mee. Bij de mannen wisten Tallon Griekspoort en Botic van de Zandschulp via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi te bereiken. Bij de dames bereikte Lesley Pattinama-Kerkhove via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi en zijn Arantxa Rus en Kiki Bertens wegens hun klassering op de wereldranglijst automatisch al geplaatst voor het toernooi.

Of de Nederlandse tennissers en tennissters ook kunnen stunten tijdens dit toernooi zal afwachten zijn. De ontwikkeling is wel goed dat we toch steeds meer wat Nederlandse tennissers zien doorbreken op de grotere toernooien. Vooral bij de mannen is die ontwikkeling goed te zien want Griekspoor en van de Zandschulp maken met kleine sprongetjes een opmars richting de top 100 van de ATP-wereldranglijst.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites