Tallon Griekspoor

Griekspoor verslaat Brouwer met twee keer 6-4

Tallon Griekspoor heeft ten koste van Gijs Brouwer de halve finale van het ATP toernooi in Rotterdam weten te bereiken. De 26-jarige Griekspoor had aan twee breaks voldoende om zijn even oude landgenoot Brouwer te verslaan.

Griekspoor neemt het zaterdagmiddag in de halve finales op tegen Jannik Sinner. De Italiaan was eerder op de avond in twee sets te sterk voor Stan Wawrinka: 6-1 en 6-3. De 21-jarige Sinner, die vorige week het ATP-toernooi van Montpellier op zijn naam schreef, had donderdag al de als eerste geplaatste Griek Stéfanos Tsitsipás uit het toernooi geslagen.

Griekspoor veroverde vorige maand in de Indiase stad Pune zijn eerste ATP-titel en bereikte vervolgens de derde ronde van de Australian Open. Door zijn prestaties in Ahoy gaat Griekspoor terugkeren in de top vijftig van de wereldranglijst.

Voor Brouwer kwam er met zijn uitschakeling een eind aan een zeer sterk toernooi. De nummer 160 van de wereld kreeg vanwege een blessure van Gaël Monfils op de valreep een wildcard voor het hoofdschema en schopte het tot de laatste acht.

Kijk live sport via www.sportstream24.nl