In 2023 meer sprintraces in de Formule 1

Voor vierde jaar op rij geen Grand Prix van China

Er komt in 2023 wederom geen Grand Prix van China. Dit alles heeft te maken met coronamaatregelen in het land.

De Chinese overheid kondigde deze week na protesten aan het nog altijd strenge coronabeleid te gaan versoepelen. Toch heeft de Formule 1 in overleg met de autoriteiten en promotor besloten de race van de kalender te halen.

De Chinese Grand Prix ontbreekt al drie jaar op de kalender. In 2019 werd de laatste editie gewonnen door Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen werd vierde in die race.

Het Formule 1-seizoen begint op 5 maart 2023 in Bahrein. China zou op 16 april de vierde Grand Prix van het seizoen zijn.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.