27 september 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Goud Shanne Braspennincx op onderdeel Keirin

Shanne Braspennincx

Shanne Braspennincx

Braspennincx volgt Ligtlee op met Olympisch goud

Shanne Braspennincx heeft bij het Olympisch baanwielrennen toernooi een gouden medaille gewonnen op het onderdeel Keirin.

Braspennincx die de hele dag al een ijzersterke indruk maakte in Tokio, was in de finale een klasse apart. Braspennincx ging in de finale van kop af aan met een ijzersterke sprint naar het goud. Ellesse Andrews uit Nieuw-Zeeland won het zilver en de Canadese Lauriane Genest het brons. Braspennincx volgt Elis Ligtlee op die in Rio de Janeiro het goud veroverde op het onderdeel Keirin.

“Toen ik over de streep reed dacht ik wat heb ik gedaan. Ik ben gewoon Olympisch kampioen. Ik ben op het moment gegaan toen ik moest gaan, ik snap er allemaal niks van”, waren de eerste woorden van Braspennincx  voor de camera van de NOS.

Van Riessen

Laurine van Riessen die ook een hele sterke indruk in Tokio kwam in de halve finale lelijk ten val. Van Riessen (33) raakte uit balans, smakte op de baan en moest met een brancard het stadion verlaten.

Van Riessen was even buiten bewustzijn, maar is bij kennis afgevoerd naar een ziekenhuis om verder onderzocht te worden.

Powered by WP Bannerize

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites