Goud Shanne Braspennincx op onderdeel Keirin

Braspennincx volgt Ligtlee op met Olympisch goud

Shanne Braspennincx heeft bij het Olympisch baanwielrennen toernooi een gouden medaille gewonnen op het onderdeel Keirin.

Braspennincx die de hele dag al een ijzersterke indruk maakte in Tokio, was in de finale een klasse apart. Braspennincx ging in de finale van kop af aan met een ijzersterke sprint naar het goud. Ellesse Andrews uit Nieuw-Zeeland won het zilver en de Canadese Lauriane Genest het brons. Braspennincx volgt Elis Ligtlee op die in Rio de Janeiro het goud veroverde op het onderdeel Keirin.

“Toen ik over de streep reed dacht ik wat heb ik gedaan. Ik ben gewoon Olympisch kampioen. Ik ben op het moment gegaan toen ik moest gaan, ik snap er allemaal niks van”, waren de eerste woorden van Braspennincx  voor de camera van de NOS.

Van Riessen

Laurine van Riessen die ook een hele sterke indruk in Tokio kwam in de halve finale lelijk ten val. Van Riessen (33) raakte uit balans, smakte op de baan en moest met een brancard het stadion verlaten.

Van Riessen was even buiten bewustzijn, maar is bij kennis afgevoerd naar een ziekenhuis om verder onderzocht te worden.

[wp_bannerize group=”Tokio 2 ” categories=”255,922,344″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.