Paralympische Spelen Sportnieuws

Tweede gouden medaille voor Bibian Mentel

Paralympische Spelen, Pyeongchang 2018

Lisa Bunschoten wint brons

PYEONGCHANG – Snowboardster Bibian Mentel heeft vrijdag bij de Paralympische Winterspelen in Pyeongchang haar tweede gouden medaille veroverd. De 45-jarige Loosdrechtse was de beste op de banked slalom. Lisa Bunschoten pakte het brons. Renske van Beek eindigde als vierde.

Mentel noteerde in haar derde en laatste run een tijd van 56,94 en troefde daarmee de Amerikaanse Brittani Coury die 59,87 op de klok had gezet, ruim af.

Mentel kwam de dag voor de wedstrijd nog met de schrik vrij nadat ze hard ten val was gekomen in haar trainingsrun. De vrouw die al jaren strijdt tegen kanker, klapte achterover en viel daarbij ook op haar nek. De titanium constructie die daar in januari van dit jaar werd geplaatst, hield stand. Met een stijve nek slalomde ze vrijdag overtuigend als snelste naar beneden.

Chris Vos

Bij de mannen greep Chris Vos net naast een medaille op de banked slalom. De twintigjarige snowboarder, die zilver had veroverd op de snowboardcross, stond vierde na twee runs. Hij nam in zijn derde poging alle risico en ging onderuit. Hij eindigde daardoor ook als vierde achter de Amerikaanse winnaar Noah Elliott.

Zeven medailles team NL

Door de gouden medaille van Mentel en de bronzen plak van Bunschoten staat Nederland nu op zeven medailles. Dat is al twee medailles boven de doelstelling van sportkoepel NOC*NSF. Naast twee keer goud voor Mentel en zilver en brons voor Bunschoten was er goud voor zitskiër Jeroen Kampschreur en zilver voor snowboarder Chris Vos en zitskiër Linda van Impelen.