1 maart 2024
Hoogeveen Nk Veldrijden

Hoogeveen NK veldrijden

Organisatie past parcours aan door gladheid

Het was vrijdagmiddag flink glibberen en glijden tijdens de trainingen die plaats vonden voor het NK veldrijden in Hoogeveen.

Het NK vind plaats bij paviljoen Nijstad in Hoogeveen. Een prachtige locatie voor een nationaal kampioenschap, maar het is voor de renners allemaal wel even wennen op het onbekende parcours. Door de dooi is het veld nog half hard en dat zorgde voor ontzettend veel glijpartijen (zie video).

Inmiddels heeft de organisatie van het NK veldrijden officieel laten weten dat de schuine kant voor de wedstrijden van de masters en nieuwelingen op zaterdag wordt aangepast omdat er nog vorst in de grond zit. Voor de wedstrijden op zondag wordt dit nog bekeken.

Titelverdediger Lars van der Haar liet zich direct om 14.00 uur zien toen de trainingen van start ging. Van der Haar had ook zo zijn problemen en ging ook een keer met zijn fiets de doeken in. Van der Haar vewacht dan ook dat diegene die de minste fouten maakt zondag met het rood-wit-blauw om de schouders op het podium zal staan. “Ik vind het wel leuk”, zegt Van der Haar.

Nk Veldrijden Glibberen En Glijden

Het NK veldrijden is zondagmiddag vanaf 14.00 uur live te volgen via (KLIK HIER livestream!) Voor publiek is de toegang van het NK veldrijden het hele weekend gratis.

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl