Glenn Bijl zorgde vorige week voor verbazing door niet naar FC Groningen te verkassen, maar een nieuw contract te tekenen bij FC Emmen. De geboren Stadskanaalster snapt de gefronste wenkbrauwen wel.

Bijl (23) kon Emmen verlaten voor Groningen, maar de gelimiteerde transfersom van 335 duizend euro gold alleen voor clubs met een begroting van minder dan 20 miljoen euro. Omdat Emmen beweerde dat Groningen daarboven zat, eiste de club meer geld. Het getouwtrek duurde weken en leek zelfs te leiden tot een arbitragezaak, totdat Bijl ineens bijtekende.

FC Emmen Stadion (Foto Wikipedia)
FC Emmen Stadion (Foto Wikipedia)

“In eerste instantie hoorde ik dat Groningen interesse had”, blikt Bijl terug met FOX Sports. “Ik ken daar veel mensen en voor mij was het een mooi plaatje, maar helaas voer die boot steeds verder weg. Uiteindelijk heb ik hier bijgetekend.”

Bijl begrijpt de verbaasde reacties op zijn U-turn. “Absoluut, zeker als je niet het hele verhaal weet. Dan ziet er heel raar uit. Het was een aparte wending, maar ik ben bij Emmen altijd tevreden geweest. En nu zeker.”