Giro d’Italia: Profiel 1e etappe (tijdrit) Turijn

Tijdrit Turijn – Turijn 8.6 km

Vanmiddag om 14.00 uur begint in Turijn de Giro d’Italia met een tijdrit over 8.6 kilometer. De eerste renner, Filippo Tagliani, start om 14.00 uur en de finish van de laatste, Dries De Bondt, is naar verwachting rond 17.15 uur.

Wil je weten hoe laat de favorieten voor het algemeen klassement en de Belgen en de Nederlanders starten? Check dan hier de starttijden van de tijdrit.

Ganna favoriet

De tijdrit die dwars door Turijn gaat lijkt een prooi te gaan worden voor de Italiaan Filippo Ganna. De wereldkampioen op de tijdritfiets won ook in 2020 de openingsetappe in de Giro d’Italia. Op het vlakke parcours door de straten van Turijn lijken de kansen voor de 24-jarige Ganna gunstig.

Route 1e etappe Giro d'Italia 2021 Turijn
Route 1e etappe Giro d’Italia 2021 Turijn

 

Handige informatie

De Giro d’Italia van 2021 word de komende drie weken alleen live uitgezonden via Eurosport en de Eurosportplayer. Heb je geen abbonnement op deze zender dan kan je de Ronde van Italië ook kijken via Giro d’Italia livestream 1 en Giro d’Italia livestream 2. Ook het Etappeschema en de tv-gids hoe laat de Giro d’Italia op televisie komt kan je vinden op onze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.