Mathieu van der Poel 13

Gilbert en Alaphilippe vinden van der Poel topfavoriet voor Gold Race

Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe verwachten zondag in de Amstel Gold Race vooral concurrentie te krijgen van Mathieu van der Poel. De twee renners van Deceuninck-Quick-Step gelden zelf ook beiden als topfavorieten voor de overwinning.

“Van der Poel zal er zeker staan, als ik zie hoe sterk hij heel de tijd rijdt”, zegt Gilbert vrijdag op de persconferentie als hem gevraagd wordt naar zijn grootste concurrenten. “Veldrijden is zo zwaar en intensief, dat het genoeg zegt over je fysieke mogelijkheden als je die discipline zo domineert.”

Van der Poel maakt zondag zijn debuut in de Amstel Gold Race en wordt dankzij zijn sterke voorjaar gezien als een van de favorieten voor de winst. Hij won onder meer de Brabantse Pijl en Dwars door Vlaanderen en eindigde in de Ronde van Vlaanderen als vierde.

“Van der Poel komt in perfecte omstandigheden aan de start”, verwacht Alaphilippe. “Hij heeft vertrouwen, rijdt voor zijn publiek en het is een koers die hem ligt. Van der Poel is zeker in staat om te winnen, maar ook de Astana-ploeg rijdt sinds het begin van het seizoen sterk.”

De Amstel Gold Race wordt voorlopig de laatste wegwedstrijd voor Van der Poel. De Brabander wil het wielrennen op de weg ook de komende seizoenen blijven combineren met veldrijden en mountainbiken.

Plaats een reactie