Sportnieuws Voetbal

Video: Gewapende mannen mishandelen spelers Sporting Lissabon

Bas Dost

Bas Dost krijgt flinke klappen met een riem

Een groep van circa 50 man heeft dinsdag de spelers van Sporting Lissabon mishandeld. Bas Dost die bij de Portugese topclub speelt heeft flinke klappen gekregen met waarschijnlijk een riem. Het gevolg 6 hechtingen en de schrik zit er flink in.“Ik heb hier geen woorden voor”, zegt de spits vanuit het ziekenhuis tegen het Algemeen Dagblad. “Dit heb ik totaal niet zien aankomen. Echt ongelooflijk wat hier gebeurd is.”

Voor aanvang van de training slaagden gewapende mannen erin om het normaal gesproken afgesloten oefencomplex van de Portugese topclub binnen te dringen. Omdat ze Dost meteen in het vizier hadden, kreeg hij als eerste flinke klappen. Vermoedelijk met een riem. Daarna moesten ook Fredy Montero, Rodrigo Battaglia, William Carvalho, Rui Patricio, Marcos Acuña en Josip Misic het ontgelden.

Het seizoen van Sporting had juist zo feestelijk kunnen eindigen. Komende zondag staat namelijk de bekerfinale op het programma tegen laagvlieger CD Aves. Maar dat is wel het laatste waar Dost en zijn ploeggenoten nu aan denken. “Ik ben leeg”, zegt de spits. “Dit is een drama voor iedereen.”

 

Geef een reactie