Sportnieuws Wielrennen

Wielrennen: Livestream Gent – Wevelgem

Wie wint Gent – Wevelgem?

WEVELGEM – Een week voor de grote voorjaarsklassieker de Ronde van Vlaanderen staat de semiklassieker Gent – Wevelgem op het programma. De renners vertrekken zondagmorgen om 11.30 uur in Wevelgem. De koers is 250,8 kilometer lang. Kijk via de diverse livestreams mee naar de wedstrijd.

Livestream

Klik op de linkjes om naar een livestream te gaan kijken.

Via de website LIVE TV kan je naar diverse sporten kijken. Voetbal, ijshockey, golf, darts, formule 1 alles kan je er zien en wat kost het? het kost niks.

Ook via ifirsttrow kan je naar allerlei soorten sport kijken. Maar ook via Roja Directa, Unibet en BWin kan je live naar sport kijken.Gent - Wevelgem livestream
Parcours Gent – Wevelgem 2018

Gent – Wevelgem

Sinds 2003 start Gent-Wevelgem in Deinze en dat is dit jaar niet anders. In de eerste helft koersen de renners door het vlakke Vlaamse land. Perfect decor voor een groep vrijbuiters om flink wat minuten voorsprong te pakken.

Na 127 kilometer steekt de route de grens over naar Frankrijk en niet veel later later krijgen de renners een zestal klimmetjes voor de wielen geschoven. Eerst de Catsberg en in korte opeenvolging komen de Kokereelberg, de Vert Mont, de Zwarte Berg, nogmaals de Zwarte Berg (nu van de andere kant) en de Ravensberg daaroverheen. Op de top zijn er nog een kleine 100 kilometer te gaan.

Na 156 kilometer koers zijn de renners weer terug in België en 10 kilometer later ronden ze de Baneberg. Vervolgens nemen ze de Kemmelberg langs de ‘eenvoudige’ kant, al betekent dat toch nog altijd een stevig stukje bikkelen à 17%. Weer 4 kilometer verder duikt de Monteberg op, goed voor 1 klimkilometer tegen 7% gemiddeld. Op de top is er nog ruim 70 kilometer te gaan.

Net als vorig jaar biedt Gent-Wevelgem ook nu weer halfverharde stroken, ofwel plugstreets. In de buurt van Ploegsteert zitten er drie en de totale lengte ervan is 5,2 kilometer. De eerste twee zijn licht hellend en de laatste strook gaat door een bos. Vervolgens koersen de renners, met nog ruim 54 kilometer te gaan, verder richting de twee laatste beklimmingen.

Eerst (nogmaals) de Baneberg na 212 kilometer koers. Ruim 4 kilometer later volgt de Kemmelberg langs de lastigste kant. Zo is het helemaal een taai ding van 800 meter à 10,1% en met een maximale helling van 23%.

Of het gezwoeg op de elf klimmetjes genoeg zal zijn om sprinters te bezeren? Dat zal van het weer – en dan vooral ook de wind – afhangen. Vlak na de Kemmelberg slaan de renners in Lindenhoek linksaf en de rest van het parcours gaat eigenlijk alleen maar over rechte en open wegen. Het eerste doel is Ieper. Ze rijden naar de Grote Markt en langs de Lakenhallen om via de Menenpoort de stad te verlaten. Nu is het nog dik 20 kilometer over een kaarsrechte weg naar Wevelgem. Eventuele vluchters vormen zo een perfect doelwit voor de achtervolgers.

Niet dat dit vorig jaar veel uitmaakte. Na Ieper ontsnapten Jens Keukeleire, Greg Van Avermaet, Niki Terpstra, Peter Sagan en Søren Kragh Andersen uit een grote kopgroep. De twee Belgen trokken hard door en zowel Sagan als Terpstra voelden zich niet geroepen erachteraan te gaan, terwijl de (toen) 22-jarige Deen de kracht niet meer had. In Wevelgem klopte Van Avermaet Keukeleire in een sprint-à-deux.

Tersptra is trouwens in vorm. Afgelopen vrijdag won hij de E3 Harelbeke na een lange solo.