Kijk Gent-Wevelgem via een live stream

Gent-Wevelgem vanaf 10.00 uur live op de televisie

De voorjaarsklassiekers komen er aan. En vandaag kan je ook Gent-Wevelgem kijken via een gratis live stream.

De historie van Gent-Wevelgem

Gent-Wevelgem is een eendaagse wielerklassieker die jaarlijks plaatsvindt in België. De eerste editie van de race vond plaats in 1934 en sindsdien wordt deze elk jaar gehouden, met uitzondering van een korte onderbreking tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De race begint in de stad Deinze en eindigt in de stad Wevelgem, waarbij in totaal een afstand van ongeveer 250 kilometer wordt afgelegd. In de loop der jaren heeft de race vele veranderingen ondergaan, waaronder aanpassingen aan het parcours, toevoeging van nieuwe beklimmingen en wijzigingen in de racekalender.

Gent-Wevelgem staat bekend om zijn uitdagende terrein, met onder andere een aantal steile beklimmingen, kasseistroken en winderige, open wegen. De race wordt vaak beschouwd als een opwarmwedstrijd voor de Ronde van Vlaanderen, die een week later plaatsvindt en vergelijkbaar terrein bestrijkt.

Veel beroemde wielrenners hebben Gent-Wevelgem door de jaren heen gewonnen, waaronder Eddy Merckx, Mario Cipollini, Tom Boonen en Peter Sagan. De race maakt deel uit van de UCI World Cup en is ook onderdeel van de UCI World Tour, waarin veel van de meest prestigieuze wedstrijden in de professionele wielersport zijn opgenomen.

Deze renners wonnen Gent-Wevelgem het vaakst

Er zijn verschillende renners die Gent-Wevelgem meerdere keren hebben gewonnen. Hieronder volgt een overzicht van de renners met de meeste overwinningen in Gent-Wevelgem:

  • Eddy Merckx (België): 3 keer (1967, 1970, 1973)
  • Mario Cipollini (Italië): 3 keer (1992, 1993, 2002)
  • Robert Van Eenaeme (België): 3 keer (1945, 1947, 1952)
  • Rik Van Looy (België): 3 keer (1956, 1957, 1962)
  • Tom Boonen (België): 3 keer (2004, 2011, 2012)

Daarnaast zijn er nog een aantal renners die de race twee keer hebben gewonnen, waaronder Peter Sagan, Greg Van Avermaet, en Johan Museeuw.

Gent-Wevelgem live

Gent-Wevelgem is live te volgen in de Belgische en Nederlandse huiskamers en via deze livestreamHet Belgische Sporza op Eén komt met een uitzending vanaf 10.00 uur. Eurosport 1 zend de koers ook uit. Hun uitzending start ook om 12.00 uur. Daarnaast kun je ook online via Eurosport.nlDiscovery+ en GCN+ kijken naar Gent-Wevelgem.

Meer sportnieuws via Sport in Nederland

Opzoek naar nog meer sportnieuws via de website van Sport in Nederland? Onze website besteed aan allerlei sporten ontzettend veel aandacht. Van Eredivisie tot aan Keuken Kampioen Divisie voetbal, maar ook Formule 1DartsWielrennenTennisHandbal en vele andere sporten komen bij ons aan bod.

Liever online naar sport kijken? Check dan de voetbal livestream pagina of Watch Live. Ook kan je online Formule 1 kijken.