"Geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde sporters"

"Geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde sporters"

Schreuder wil onderzoek naar vaccinatieplicht

De atletencommissie is verbaasd over het feit dat handbalster Yvette Broch niet met het Nederlandse team naar de Spelen in Tokio gaat. Oud zwemster Hinkelien Schreuder is er vrij duidelijk over. “Er is geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde sporters.” Broch haakt af omdat ze niet gevaccineerd wil worden. “Mijn lichaam is mijn tool. We weten helemaal niet wat het vaccin doet op lange termijn”, aldus Broch.

Meer handbalnieuws? Lees het nu hier!

Ik ben niet op de hoogte van een verandering op dit vlak. Dus dat moet nu uitgezocht worden. Voor zover ik weet, was het uitgangspunt dat je niet eens hoeft te delen of je gevaccineerd bent of niet, dat valt onder het medisch geheim, dat is privacy-informatie. Het is aan de sporters zelf om die keuze te maken.”

Broch liet in gesprek met het NRC weten dat de bondscoach van Oranje, Emmanuel Mayonnade, zelfs een advies zou hebben gekregen om alleen gevaccineerde speelsters mee te nemen naar de Spelen. “Dat zou indruisen tegen alle topsportwetten”, aldus Schreuder. “Het gaat om het beste team op sportief gebied te selecteren en niet op basis van andere facetten. Dat zou ik echt heel vreemd vinden.”

“We weten nu al dat de protocollen in Tokio heel streng zullen zijn. Deze Spelen zullen zeker niet de glans hebben van andere olympische toernooien. Maar laat het toch vooral over sport gaan.” De Olympische Spelen in Tokio beginnen op vrijdag 23 juli en duren tot en met zondag 8 augustus.

 

Geef reactie

Laat reactie achter