24 september 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Geen extra straf in Hongarije voor Lewis Hamilton

Lewis Hamilton (Foto Wikipedia)

Lewis Hamilton (Foto Wikipedia)

Hoge beroep Red Bull Racing van tafel geveegd

Het hoge beroep van Red Bull Racing in de zaak Verstappen vs Hamilton is donderdagavond van de hand gewezen. Lewis Hamilton krijgt geen extra straf voor het veroorzaken van de crash van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Hamilton tikte bij een inhaalactie op het circuit van Silverstone de auto van Verstappen aan. De leider in de WK-stand vloog daardoor hard van de baan en kon de race niet voortzetten. Hamilton werd bestraft met een tijdstraf van tien seconden, maar dat weerhield hem er niet van zijn thuisrace te winnen.

Red Bull vond de straf voor de voornaamste concurrent van Verstappen veel te laag en tekende protest aan. Volgens teambaas Christian Horner beschikte het team over nieuwe informatie die op het moment dat de straf werd uitgesproken nog niet beschikbaar was.

Voorafgaand aan het raceweekend in Hongarije spraken een afvaardiging van Red Bull en Mercedes met racedirecteur Michael Masi. Na afloop liet de FIA weten dat “geen significant en relevant nieuw element” kon worden ingebracht en dat daarom het verzoek om herziening is afgewezen.

De afwijzing komt niet als een verrassing. Het komt in de Formule 1 zelden voor dat de FIA een tijdstraf terugdraait en vervangt door een andere sanctie.

Mis geen sport en check nu hier de gratis Tokio 2020 livestream, met meer dan 10 werkende kanalen. Ook via Hesgoal en LIVE TV kan je handige streams vinden om online naar de Olympische Spelen in Tokio te kijken.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites