Paulien Verhaar

Geblesseerde Verhaar wisselend tevreden over prestatie bij kwalificatietoernooi

Een week geleden begon voor Paulien Verhaar (20) het schaatsseizoen in IJsstadion Thialf met het World Cup kwalificatietoernooi. Verhaar reed de 1.500 en 3.000 meter en behaalde wisselend succes.

Liesblessure

Voor de start op de 1.500 meter oogde Verhaar gespannen en dat was niet zonder reden vertelt ze.”Ik kreeg in aanloop naar het toernooi steeds meer last van een liesblessure die ik een week eerder had opgelopen. Daardoor ging de 1.500 meter helemaal niet lekker en was ik best wel teleurgesteld over die race,” aldus Verhaar.

tekst gaat verder onder advertentie

https://sportinnederland.com/bestel-hier-uw-sinterklaas-cadeaus/

En mede door die blessure was de spanning bij het schaatstalent van het gezicht af te lezen. “Ik was bang dat ik te veel last van mijn lies zou hebben, niet vol zou kunnen rijden en mijn blessure alleen maar erger zou maken. Dit zijn gedachten die je eigenlijk niet al te veel moet toelaten vlak voor een wedstrijd, maar dat ging die dag helaas niet goed.” Verhaar verbeterde zich niet en eindigde negentiende in een tijd van 2.02.10.

Knop om

Een dag later moest Verhaar opnieuw in actie komen. Op de 3.000 meter ging de knop om en dat resulteerde in een nieuwe persoonlijk record. “Voor de 3 kilometer had ik de knop op tijd om weten te zetten en was mijn doel vooral om van de tribunes vol supporters te genieten en een lekkere race te rijden.” En dat lukte volkomen. “Ik heb erg van het gevulde Thialf genoten en tijdens de race was het ook supervet dat iedereen me naar een PR schreeuwde.” Verhaar eindigde als achttiende in een tijd van 4.16.84 en daarmee verbeterde ze haar eigen persoonlijk record met twee seconden.

Op de Mass Start die Verhaar op zondag zou rijden met Bianca Roosenboom kwam ze niet meer in actie. “Omdat ik gedurende het weekend alleen maar meer last van mijn blessure kreeg was het niet verstandig was om daarmee nog aan de start te verschijnen op de Mass start,” aldus Paulien Verhaar.

Herstellen

Verhaar wil de komende periode herstellen van haar blessure. Afgelopen weekend kon ze dan ook niet in actie komen met haar team Smit Consultancy bij de KPN Marathon Cup in Heerenveen. ” Mijn lies ging afgelopen week alleen maar meer pijn doen. Vandaar dat het niet verstandig was om aan deze marathon mee te doen. Ik vond het superjammer, want ik keek er erg naar uit om mee te koersen, maar dit was nu wel het meest verstandig. Mijn fysio heeft me trouwens ook verplicht om een paar dagen helemaal rust te nemen om goed te herstellen, aangezien ik zelf nooit zo goed ben in rust nemen. De volgende keer dat ik met de marathon mee kan doen, hoop ik goed mee te kunnen koersen en ook goed teamwork te kunnen laten zien”.

Verhaar die herstellende is van haar blessure heeft wel ambities voor de rest van het seizoen. “Het doel is het om me te plaatsen voor het NK Afstanden en het NK Allround. Daarnaast lijk het me superleuk om aan het WK Studenten in Amsterdam mee te mogen doen.”

Plaats een reactie