Het word de komende dagen ontzettend spannend. Komt tyfoon Hagibis over Japan heen dit weekend tijdens de Grand Prix van Japan of niet?

Mocht de tyfoon over Japan gaan razen dan zou het maar zo eens kunnen zijn dat er mogelijk wel helemaal geen Grand Prix van Japan dit jaar zou kunnen komen.

Bekijk alle Black Friday deals van Betersport

Vandaag trok Hagibis over de Marianen. De storm neemt snel in kracht toe en bereikt vandaag gemiddelde windsnelheden van 240 km/uur en windstoten tot 280 km/uur. Dat komt overeen met een orkaan van de vierde categorie op een schaal van vijf naar Amerikaanse maatstaven. Mogelijk word Hagidis nog sterker en haalt categorie 5 waar windstoten tot 310 km/uur mogelijk zijn.

Hagibis buigt geleidelijk af naar het noordwesten en uiteindelijk het noorden. De tyfoon blijft zeer krachtig en kan dit weekend Japan bereiken. Waar de tyfoon exact aan land gaat, is nu nog niet te zeggen. Ook de kracht is nog onzeker. Zoals het er nu naar uitziet zijn windsnelheden mogelijk van 170 km/uur. Daarmee is dan sprake van een tyfoon van de tweede categorie.

Kiesjekoopje

Ook vorig jaar leek een zeer zware tyfoon op Japan af te stevenen tijdens het Formule 1-weekend. Deze tyfoon, Kong-rey, trok uiteindelijk west van Japan langs en toen konden de coureurs gewoon de race rijden.

Onze top producten nu extra snel geleverd!