Froome wint Vuelta, Kelderman vierde

Chris Froome: Foto Sport in Nederland

MADRID – Chris Froome heeft zondag voor de eerste keer in zijn carrière de Vuelta a España gewonnen. De Brit zag zijn leidende positie in de slotrit zoals verwacht niet meer in gevaar komen. Wilco Kelderman eindigde als vierde in het algemeen klassement.

De laatste etappe werd gewonnen door Matteo Trentin, die na 117 kilometer van Arroyomolinos naar Madrid de sterkste in de massasprint was. De Italiaan van Quick-Step Floors boekte al zijn vierde etappezege in deze Vuelta.

Eerder won Trentin de vierde, tiende en de dertiende etappe op zijn naam. Voor Quick-Step was het al de zesde ritzege in deze Vuelta.

De 28-jarige Trentin bleef de Fransman Lorrenzo Manzin en de Deen Sören Kragh Andersen van Team Sunweb voor in de sprint. Froome eindigde als elfde en verzekerde zich daarmee ook van de eindzege in het puntenklassement.

Kelderman kwam als zestiende over de finish en nam de vierde plek in het eindklassement over van Alberto Contador, die het in de sprint liet lopen en zeven seconden toegaf op de Nederlander.

Facebook reacties
Please follow and like us: