Fris en gretig Cambuur haalt uit in Emmen

Fris en gretig Cambuur te sterk voor FC Emmen

FC Emmen moet nog flink aan de bak om klaar te zijn voor de start van de eredivisie. De Drentse club verloor vrijdagavond kansloos aan de Oude Meerdijk met 2-5 van SC Cambuur.

[the_ad id=”72340″]

Voetbal live streams: LIVE STREAM 1 || LIVE STREAM 2

[the_ad id=”72339″]

SC Cambuur voetbalde in Emmen fris en gretig en was over de gehele wedstrijd veel sterker dan de Drenten die weinig in de melk te brokkelen hadden. Via Robert Mühren nam Cambuur na vier minuten al de leiding en diezelfde Mühren verdubbelde vlak voor rust de score.

Na rust wisselde beide teams er flink op los maar ook met andere spelers in het veld hadden de Friezen het betere van het spel. Nikolai Laursen scoorde wel vlot de 1-2, maar via Giovanni Korte (2x) en Michael Breij liep de koploper van vorig seizoen uit de Keuken Kampioen Divisie zelfs uit na een 1-5 voorsprong. Laursen maakte vlak voor tijd met een beken boogballetje nog wel de 2-5.

SC Cambuur tankt door de overwinning opnieuw veel vertrouwen. De selectie is in vergelijking met vorig seizoen intact gebleven dus de verwachtingen zullen hoog gespannen zijn bij het Leeuwarder publiek.

Weggespeeld

“Het is duidelijk waar het aan ligt,” zegt verdediger Glenn Bijl. “We worden met gemixte teams gewoon weggespeeld. Er moeten echt spelers bij komen. We hebben een leuk elftal maar in de breedte komen we zo wel te kort”, was de reactie van de rechtsback van FC Emmen.

[the_ad id=”72340″]

Geef een reactie