Frankrijk met 1-0 te sterk voor Duitsland

Frankrijk met 1-0 te sterk voor Duitsland

Eigendoelpunt Hummels is Duitsland fataal

Wereldkampioen Frankrijk is uitstekend begonnen aan het Europees Kampioenschap voetbal. De Fransen wonnen in München met 1-0 van Duitsland.

Manuel Neuer voorkwam op katachtige wijze een goal van Mbappé, maar had geen antwoord op de inbreng van zijn eigen Mats Hummels. De bij de nationale ploeg teruggekeerde verdediger schoot een voorzet van Lucas Hernández ongelukkig in eigen doel. Pas vlak voor rust liet Duitsland wat van zich horen. Daarvoor was het woord continu aan Frankrijk.

Na rust vervolgde Duitsland de jacht op de gelijkmaker, maar de ploeg van bondscoach Joachim Löw had moeite om een gaatje te vinden tegen het goed georganiseerde Frankrijk.

De eerste grote kans was voor ‘Les Bleus’, waar Adrien Rabiot in kansrijke positie de paal trof. Duitsland antwoordde via Serge Gnabry, wiens volley met een stuit maar net over het doel van keeper Hugo Lloris zeilde.

Een klein half uur voor het einde dacht de gevaarlijke Kylian Mbappé het duel te beslissen met een fraaie bal in de verre hoek, maar de goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

In de slotfase gold hetzelfde voor een treffer van Karim Benzema; ook hij juichte tevergeefs. De arbitrale beslissingen hielden Duitsland in leven, maar ‘Die Mannschaft’ was te onmachtig om zelf nog iets te forceren.

Powered by WP Bannerize

Geef reactie

Laat reactie achter