18 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Frank de Boer: “Het was gewoon niet goed, klaar”

Frank de Boer

Frank de Boer

Bondscoach verontschuldigd zich

Bondscoach Frank de Boer heeft zich verontschuldigd voor zijn slechte persconferentie die hij woensdagmiddag gaf.

Check hier nu het programma voor Group A

De Boer gaf te kennen de spelers die niet geselecteerd waren voor het EK telefonisch gesproken te hebben. Dit bleek niet waar omdat de bondscoach de spelers alleen een appje had gestuurd. Dit bleek uit een live interview met Anwar El Ghazi.

Ook ging de bondscoach in de fout toen hij aangaf dan Donny van de Beek voldoende speelminuten had gemaakt dit seizoen om geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal. Volgens De Boer had Van de Beek dit seizoen zo’n 4.000 minuten gespeeld bij de Engelse club, maar in werkelijkheid waren het 1.456 speelminuten.

De 50-jarige de Boer gaf zondag te kennen dat hij niet goed op het formulier had gekeken. “Dan merk je toch dat je wat ouder wordt. Als ik ’s ochtends net mijn lenzen in heb en het is een beetje schemerig, dan moet ik even bijschijnen met mijn telefoon. Ik keek in het verkeerde kolommetje, het stond dicht bij elkaar.”

Vaccinatie

Ook het onderwerp vaccineren zorgde de afgelopen dagen voor een hoop commotie. Matthijs de Ligt gaf zaterdag aan geen vaccinatie te willen. Maar de bondscoach en ook de Ligt lieten vandaag weten dat die vaccinatie er wel komt maar pas na het EK. “Woensdag was echt de enige mogelijkheid. We willen niet dat spelers nu nog reactie krijgen van de prik en daardoor een deel van de voorbereiding moeten missen”, zei De Boer, die zelf wel gevaccineerd is.

“Ik had na mijn prik nergens last van, maar er waren vier spelers die een dag later rillerig waren en een beetje koorts hadden. We willen niet dat dat nu nog gebeurt. En verder is het ieders recht om zelf te beslissen over wel of niet vaccineren. Zo gaat dat in Nederland.”

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites