Fortuna verslaat Vitesse

Read Time1 Minute, 6 Second

Fortuna Sittard heeft een reuzensprong gemaakt in de eredivisie door met 2-1 te winnen van Vitesse. Door de zege staan de Limburgers op een negende plaats.

In Sittard startte Vitesse fantastisch. Uitgerekend Bryan Linssen, die zijn carrière ooit begon bij Fortuna, opende al na drie minuten de score. Goalie Eduardo verstuurde een lange pass en Linssen kon zomaar profiteren. Voor de kleine aanvaller betekende het z’n zevende competitiedoelpunt van het seizoen.

Nog voor de pauze dácht Vitesse op 0-2 te komen. Oussama Darfalou schoot binnen, maar de goal van de spits werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook Martin Odegaard kreeg nog een goede kans op de doelpunt. Alleen via Lisandro Semedo werd Fortuna een paar keer gevaarlijk.

Na de pauze kreeg Fortuna meer grip op de wedstrijd. Vitesse liet het afweten en een kwartier voor het laatste fluitsignaal viel de gelijkmaker: uit een voorzet van André Vidigal kon invaller Lars Hutten binnenwerkte.

De 1-1 leidde tot een heus slotoffensief van de thuisploeg. Eduardo redde twee keer fantastisch en Fortuna mocht zich beklagen nadat een dubieus moment in het penaltygebied tot verbazing van velen géén strafschop opleverde.

In blessuretijd kreeg het slappe Vitesse de deksel op de neus. Eduardo stuntelde ditmaal en van grote afstand kon Finn Stokkers – ook een invaller – profiteren. Hij schoot fraai binnen.

Livestream Weissensee 2019
0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie