Formule 1

Formule 1 kijken via Viaplay word 14 procent duurder

Op zondag 5 maart 2023 begint het nieuwe F1 seizoen met de beste formule 1 coureurs. Een abonnement via streamingdienst Viaplay is wel wat duurder geworden.

Per februari kost Viaplay 15,99 euro per maand, wat een prijsstijging van 14 procent is. Belangrijk om te weten is dat het jaarabonnement vanaf 1 februari duurder wordt. De prijsstijging voor het maandabonnement gaat op 28 februari in. De hogere prijzen gelden voor nieuwe abonnees, al is het niet helemaal zeker of de prijsstijging ook bij bestaande gebruikers wordt doorgevoerd. Maar er zijn meer mogelijkheden en goedkopere opties om Formule 1 in 2023 te kunnen kijken.

F1 TV

Via F1 TV kan je relatief goedkoper Formule 1 kijken dan via streamingdienst Viaplay. F1 TV heeft twee abonnementsvormen. De goedkoopste, F1 TV Access, kost slechts €2,99 per maand of €26,99 per jaar. Hiermee kun je echter niet live naar de races kijken en zijn er enkele andere beperkingen (geen livestream van de F2, F3 en Porsche supercup en geen toegang tot alle onboard-camera’s en boardradio. Het is dus enkel een manier om races terug te kijken. Voor het tweede abonnement, F1 TV Pro, betaal je €7,99 per maand. Je krijgt echter 32% korting op een jaarabonnement tegen €64,99 in plaats van (12 x €7,99 =) €95,88. Met die keuze bespaar je dus €30,89 per jaar.

Het verschil tussen Viaplay en F1 TV

ViaplayF1 TV Pro
Prijs€15,99 per maand of €125,88 per jaar (€10,49 per maand)7,99 per maand of €64,99 per jaar (omgerekend €5,42 p/m)
AanbodFormule 1, voetbal, films/series en meerFormule 1 (+ voorprogramma), Formule 2, Formule 3, Porsche supercup
CommentaarUitgebreid Nederlands teamNederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees
Aantal apparatenIngelogd bij 5 tegelijkIngelogd bij 6 tegelijk
Aantal schermenMaximaal 2 schermen tegelijkMaximaal 1 scherm voor streamen race

Formule 1 online kijken

Als je echt goedkoop naar de Formule 1 wilt kijken dan heb je ook nog een optie om dat via externe gratis streaming websites te doen. In het verleden was alles gratis te zien via Hesgoal, maar deze website is ondertussen opgedoekt. Mensen zonder abonnement zullen dus nu echt moeten gaan zoeken naar websites waar je wel online en helemaal gratis naar F1 races kunt kijken. Er zijn voldoende mogelijkheden, maar besef wel dat als je dit gaat doen je illegaal kijkt en dus ook strafbaar bent.

Sport in Nederland kiest er voor om zelf geen Formule 1 live te gaan uitzenden. Wij hebben niet de rechten, maar we delen op onze website wel altijd wat handige linkjes waar je online eventueel de vrije trainingen, kwalificatie en de race kunt kijken. Omdat we zelf niks uitzenden kunnen we dus ook absoluut niet garanderen dat die web livestreams ook zullen werken. Wij adviseren dus bij deze om of een abonnement te nemen via Viaplay of via F1 TV.