Als het op trainen aankomt dan hebben de meesten van ons onze favoriete oefeningen. Maar iets nieuws proberen, of wat variatie aanbrengen in de manier waarop we sporten, kan een wezenlijk verschil maken. Bijvoorbeeld met betrekking tot onze algehele gezondheid en conditie. Daarom kijken we eens naar een manier om een nieuwe sport te proberen om zo je lichaam weer uit te dagen. Welke sporten dagen je uit voor een goede workout?

Padel

Padel is een sport die behoorlijk wat van je lichaam vraagt. Kracht, snelheid, lenigheid, flexibiliteit en uithoudingsvermogen zijn allemaal atletische bouwstenen van iemand die goed is in padel. Padel is een goede cardiovasculaire training die relatief weinig impact heeft, vooral vergeleken met andere racketsporten. De indeling en de afmetingen van de baan bevorderen langere rally’s. 

Een belangrijke factor van wat padel tot een goede training maakt is het feit dat het spel leuk is. Zelfs voor beginners die de sport voor het eerst proberen. Padel vraagt minder intense lichamelijke inspanning dan squash of tennis. Het speeloppervlak vertraagt de bal nadat deze gestuiterd is, waardoor het gemakkelijker is de bal te raken. Daarnaast hoeft beginnen ook helemaal niet veel te kosten, vooral omdat je online voor mooie prijzen nieuwe rackets kunt scoren op webshops als padelxpert

Boksen

Het zal je misschien verbazen dat boksen een favoriete sport is bij een aantal van de beste modellen ter wereld. Dat klopt – om er op hun best uit te zien trekken bekende modellen graag hun bokshandschoenen aan en zweten ze zich helemaal kapot in de ring.

Tegen een zak slaan is een geweldige manier om stress en spanning van je af te schudden, maar het is ook een geweldige manier om vet kwijt te raken. Vooral omdat je op een leuke manier fit aan het worden bent blijft bokstraining je uitdagen.

Hockey

Of je nu op het ijs of zoals de meeste van ons op een veld speelt, een potje hockey is een van de meest intense cardiotrainingen die er is. Dat komt omdat de spelers 20 minuten achter elkaar met hoge snelheid achter elkaar rennen, zonder hier veel rust te nemen.

Naast het feit dat het een geweldige manier is om een cardio workout te krijgen is het ook nog eens goed voor je hand-oog coördinatie, zorgt hockey voor nog meer lenigheid en kweek je een verbazingwekkend uithoudingsvermogen.

Voetbal

Net als hockey zorgt voetbal ervoor dat de spelers voortdurend in beweging zijn. Voetballen geeft je dezelfde voordelen van een HIIT training, omdat je voortdurend schakelt tussen wat minder intens joggen en sprinten met hoge intensiteit.

Wil je een vergelijkbare training als bij een hockeywedstrijd, maar dan in een veiliger, contactloze situatie met toch vaak minder kans op verwondingen door rondvliegende voorwerpen? Dan is voetbal je beste keus.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: