Feyenoord trainer Arne Slot

Pedersen bezorgt Feyenoord drie punten tegen AZ

Feyenoord heeft in de strijd om het kampioenschap van Nederland hele goede zaken gedaan door AZ in De Kuip met 2-1 te verslaan. De ploeg van trainer Arne Slot vergrootte daarmee de voorsprong op de Almaarders naar vijf punten.

De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ was er een met twee gezichten. De eerste fase van de wedstrijd was voor de gasten uit Alkmaar en het tweede gedeelte was het Feyenoord wat gas gaf. AZ kwam via een eigen doelpunt van Dilrosun ook absoluut niet onverdiend op een 0-1 voorsprong.

AZ leek op weg naar en 0-1 ruststand, maar Feyenoord raapte zich bijeen en Jahanbakhsh knikte op slag van rust de 1-1 tegen de touwen. Na rust was het Feyenoord wat de boventoon voerde. AZ had het moeilijk, maar leek toch een punt uit het vuur te gaan slepen totdat Pedersen met een hard schot van twintig meter via Karlsson alsnog De Kuip liet ontploffen.

Feyenoord heeft nu na 22 speelronde 49 punten. AZ staat met 44 punten tweede, maar moet vrezen dat Ajax (43 punten) en PSV (42 punten) dit weekend over AZ heen zullen gaan. Dan zal Ajax wel moeten winnen van Sparta en zal PSV bij FC Urecht drie punten moeten pakken.