Feyenoord

Feyenoord wint na strafschoppen van NEC

Feyenoord heeft zich woensdagavond in een spectaculair duel met NEC (4-4) naar de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker weten te knokken. NEC kwam in de Kuip op een 0-2 voorsprong, maar in de slotminuten van de tweede helft wist Feyenoord er nog een verlenging uit te slepen.

Calvin Verdonk opende na ruim een half uur de score voor NEC. Vlak voor rust verdubbelde Pedro Marques de voorsprong, waardoor NEC er voor zorgde dat Feyenoord na rust alles moest geven om de Nijmegenaren nog over de knie te leggen.

Feyenoord miste in de tweede helft de nodige kansen en moest vrezen voor uitschakeling, maar in de slotfase dwong de ploeg van coach Arne Slot toch nog een verlenging af. Eerst benutte Orkun Kökçü een penalty en moest NEC met tien man verder door een rode kaart voor Philippe Sandler. Vervolgens zorgde Igor Paixão voor de 2-2.

In de verlenging kwam Feyenoord ondanks de overtalsituatie door een goal van Jordy Bruijn opnieuw op achterstand. Santiago Giménez maakte al snel gelijk, waarna Javairô Dilrosun de thuisploeg met een prachtgoal naar de winst leek te schieten.

Een minuut later maakte Bruijn weer gelijk, waarna een penaltyreeks de beslissing moest brengen. Daarin bleek Feyenoord met 5-3 de sterkste.