Feyenoord kansloos tegen Manchester City

ROTTERDAM – Feyenoord is er woensdagavond niet in geslaagd om het Manchester City in de eerste speelronde van de Champions League het lastig te maken. Feyenoord ging in de eigen Kuip met 0-4 hard onderuit.

Feyenoord begon met alle goede bedoelingen aan het duel met het poenerige Manchester City, maar hield slechts 96 seconden het doel schoon. John Stones klopte Jan-Arie van der Heijden in de lucht en zag de bal bij de tweede paal binnenploffen, omdat Tonny Vilhena ‘m door zijn benen liet gaan. Die razendsnelle openingstreffer – de snelste in de Champions League-historie van Feyenoord – bleek het startschot voor een avond om snel te vergeten voor Feyenoord. Binnen tien minuten werd het immers 0-2. Sergio Agüero kroop voor bij Eric Botteghin en tikte de bal vakkundig in de lange hoek achter Brad Jones.

Daarmee was de Rotterdamse gifbeker nog niet leeg. Halverwege de eerste helft pareerde Brad Jones met moeite een schot van Fernandinho, maar de rebound was een prooi voor Gabriel Jesus (0-3). Het enige speldenprikje van Rotterdamse makelij kwam van de voet van Kramer, maar zijn inzet werd zonder moeite gekeerd door City-doelman Ederson Moraes.
In de rust bracht Van Bronckhorst Toornstra alsnog in, wat ten koste ging van Steven Berghuis. Hoewel de Feyenoorders met harde arbeid nog iets probeerden te forceren, raakte City ook in een versnelling minder niet onder de indruk. Sterker nog, via een kopbal Stones liep het na ruim een uur uit naar 0-4. Leroy Sané had de Rotterdamse schade in de slotfase nog meer kunnen vergroten, maar St. Juste voorkwam ternauwernood dat de Duitser kon scoren.

Facebook reacties
Please follow and like us: