Feyenoord heeft in de halve finale van de UEFA Conference League de thuiswedstrijd tegen het Franse Olympique Marseille donderdagavond met 3-2 weten te winnen.

Een fel Feyenoord zette de gasten uit Zuid-Frankrijk direct in de openingsfase onder druk. De Fransen wisten niet onder de druk uit te voetballen en daardoor kwam de 1-0 van Cyriel Dessers (puntertje) ook absoluut niet uit de lucht vallen.

Na de goal van Dessers hield Feyenoord vol druk op de verdediging van Marseille waardoor de 2-0 ook snel viel. Nelson werd weggestuurd en hij vond Luis Sinisterra die via het been van een Franse verdediger met iets wat geluk de score wist te verdubbelen. Toch kwam Marseille nog voor rust terug in de wedstrijd. Dieng zorgde met een pegel voor de 2-1 en vlak voor rust zorgde Gerson voor de 2-2.

Na de rust kwam Feyenoord opnieuw sterk uit de kleedkamer. Binnen een minuut spelen tekende Dessers voor de 3-2 en dat betekende alweer zijn tiende treffer in de Conference League. Marseille probeerde van alles in het resterende gedeelte om er nog 3-3 van te maken, maar mede door prima keeperswerk van Marciano bleef Feyenoord overeind.

Volgende week donderdagavond om 21.00 uur is de return in Marseille. Feyenoord zal dus nog één keer alles moeten gaan geven om de finale van de UEFA Conference League te bereiken. De finale is eind mei overigens in Tirana.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: