Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord deelt Ajax een flinke dreun uit

Feyenoord legt Ajax in Amsterdam met 3-2 over de knie

Feyenoord heeft voor het eerst sinds 2005 weer eens in Amsterdam De Klassieker tegen Ajax weten te winnen. Feyenoord won het duel verdiend met 2-3.

Door een doelpunt in de vijfde minuut van Santiago Giménez kende Feyenoord een flitsende start in de ArenA, maar halverwege leidde Ajax met 2-1. Edson Álvarez (zeventiende minuut) en Dusan Tadic (37e minuut) scoorden.

Na rust stroopte Feyenoord de mouwen op en dat leverde het gewenste resultaat op. In de 52e minuut maakte Sebastian Szymanski de 2-2 en met dat resultaat zouden de bezoekers al de morele winnaar zijn. Door een rake kopbal in de 86e minuut van Geertruida werd het nog mooier voor Feyenoord, dat zo na achttien jaar weer een Klassieker won in de ArenA.

Meer sportnieuws via Sport in Nederland

Opzoek naar nog meer sportnieuws via de website van Sport in Nederland? Onze website besteed aan allerlei sporten ontzettend veel aandacht. Van Eredivisie tot aan Keuken Kampioen Divisie voetbal, maar ook Formule 1DartsWielrennenTennisHandbal en vele andere sporten komen bij ons aan bod.

Liever online naar sport kijken? Check dan de voetbal livestream pagina of Watch Live. Ook kan je online Formule 1 kijken.