28 maart 2024
Fc Volendam

FC Volendam

Volendam na dertien jaar terug in de eredivisie

FC Volendam promoveert naar de eredivisie. Dankzij een 2-1 overwinning op FC Den Bosch keren de Noord-Hollanders na dertien jaar terug op het hoogste niveau.

Een vol uitvak was met Volendam meegereisd naar Den Bosch om te zien hoe hun ploeg na dertien jaar weer een ticket voor de Eredivisie veiligstelde. De thuisploeg was echter niet van plan om zomaar mee te werken en stelde Filip Stankovic, de keeper van Het Andere Oranje, zo nu en dan op de proef. Hij kweet zich uitstekend van zijn taak, in tegenstelling tot zijn collega aan de andere kant.

Wouter van der Steen zat namelijk helemaal mis bij een hoge bal, waardoor de bal voor de voeten van Josh Flint. De Engelsman prikte raak en snel na die 0-1 werd het ook al 0-2. Robert Mühren volleerde knap binnen en zorgde er op die manier voor dat de Eredivisie binnen handbereik was voor Volendam. De 1-2 van Sebastiaan van Bakel in de slotfase maakte het wel spannend en er moest zelfs nog even gestaakt worden toen fans van de thuisploeg spullen op het veld gooiden, maar de punten en promotie gingen na vijf bloedstollende minuten blessuretijd en drie rode kaarten naar Volendam.