FC Utrecht heeft goede zaken gedaan in de play-offs door het eerste duel uit bij Heracles Almelo met 0-2 te winnen. Daardoor lonkt een finaleplaats om een ticket voor de Europa League.

In de laatste tien minuten voor rust maakte FC Utrecht het verschil. Riechedly Bazoer werd gehaakt en scheidsrechter Siemen Mulder wees gedecideerd naar de stip. Simon Gustafson, die wachtte op een beweging van Heracles-keeper Janis Blaswich, maakte vervolgens geen fout: 0-1.

Na veertig minuten verdubbelde Utrecht de voorsprong. Cyriel Dessers kopte raak uit een slecht verdedigde vrije trap. Het was de tweede treffer in drie dagen van de Belgische spits, die mede door het grote aantal blessures bij Utrecht het vertrouwen krijgt van trainer Dick Advocaat.

Na rust gingen de fittere bezoekers op zoek naar de 0-3 tegen Heracles. De derde goal viel echter niet. Aanstaande dinsdag is de return in Stadion Galgenwaard. De winnaar van de halve finale ontmoet Vitesse of FC Groningen in de eindstrijd van de play-offs om Europees voetbal.