Fc Groningen Weet Ook Niet Van Fc Emmen Te Winnen

FC Groningen kan geen vuist maken tegen Emmen

FC Groningen heeft ook de thuiswedstrijd tegen FC Emmen niet weten te winnen. In de Euroborg eindigde de Hondsrug derby in 1-1.

In de openingsfase dicteerde FC Groningen het spel en werd FC Emmen direct achteruit geduwd. Dat resulteerde in de zesde minuut al voor een flinke kans. Elvis Manu draaide knap tussen een aantal FC Emmen verdedigers weg allen zijn inzet stuiterde via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Toch hoefde FC Groningen niet lang te wachten voor er wat te vieren viel in de Euroborg. Manu leverde vanaf de linkerkant een goede voorzet af die door middenvelder Johan Hove werd doorgehakt op de Amerikaanse spits Ricardo Pepi, die vervolgens vanuit de draai de bal langs de kansloze FC Emmen goalie Mickey van der Hart kon schieten.

Snelle gelijkmaker Araujo

Waar FC Groningen het feestje van de 1-0 nog leek te vieren sloeg FC Emmen bij zijn aller eerste kans van de wedstrijd direct toe. Mark Diemers kon vanaf de rechterkant een vrijetrap afleveren op  verdediger Miquel Araujo die vrij voor doelman Michael Verrips de bal tegen de touwen kon schieten.

Na de gelijkmaker leken beide ploegen even wat gas terug te gaan nemen. FC Groningen had wel het meeste de bal, maar FC Emmen zat er toch bij vlagen fel op, waardoor het voor de thuisploeg ontzettend lastig was om weer een opening te vinden in de Drentse verdediging.

FC Groningen probeerde het via afstandsschoten van Hove en rechtsback Liam van Gelderen, maar telkens zat er een Emmens been in de weg. Ook een geschampte kopbal van Pepi trof geen doel en ging bij de tweede paal ruimschoots naast.

Hoesen in de ploeg

Na de rust probeerde Dick Lukkien wat meer stootkracht voorin zijn ploeg te krijgen. Linksback Julius Dirksen werd vervangen door Danny Hoesen. En in het eerste kwartier na rust koos Emmen ook meer de aanval en kreeg het  mogelijkheid heden op de
1-2.  Diemers kon vanaf rechts voorgeven, waarna Hoesen de bal probeerde te kaatsen op Lucas Bernadou alleen dat mislukte. Even later belande een schot van Bouchouari via een Groningen verdediger in de handen van doelman Verrips.

Waar FC Groningen de eerste helft domineerde en het beste spel had waren de rollen na rust absoluut omgekeerd. Bernadou had in de 61ste minuut de 1-2 op zijn slof, maar doelman Verrips wist de pegel van de Fransman maar ternauwernood tot hoekschop te verwerken.

Rood Te Wierik

FC Groningen kreeg in de 73ste wat extra lucht toen Mike te Wierik met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten. De centrumverdediger die begin deze maand Groningen verruilde voor Emmen zetten een sliding te laat in op Daleho Irandus waardoor scheidsrechter Serdar Gözübüyük niet anders kon doen dan Te Wierik zijn tweede gele kaart te tonen en met rood naar de kleedkamer te sturen.

Met nog een kwartier te spelen ging het Groninger publiek nog een keer vol achter de thuisploeg staan, maar FC Groningen wist het tiental van Emmen niet meer dusdanig van de leg te brengen dat er nog grote kansen ontstonden. Doelman Van der Hart taste vijf minuten voor tijd één keer mis, maar tot zijn geluk liep dat met een sisser af.

FC Emmen mag zich dus de grote winnaar van de avond noemen. De ploeg van trainer Dick Lukkien blijft zestiende met 17 punten, maar de voorsprong op FC Groningen wat 14 punten heeft drie punten. Groningen is door het punt wel weer hekkensluiter af, want Cambuur heeft er 13. Volgende week zaterdag om 16.30 uur speelt FC Groningen tegen Excelsior en FC Emmen neemt het zondagmiddag om 14.30 uur aan de Oude Meerdijk op tegen Go Ahead Eagles.

FC Groningen – FC Emmen 1-1
1-0 Ricardo Pepi (12), 1-1 Michael Araujo (14)

FC Groningen: Verrips, Balker, Blokzijl, Van Gelderen (Dankerlui/81), Määttä (Krüger/90), Suslov, Irandust, Oratmongoen (Sher/82), Hove, Pepi, Manu.

FC Emmen: Van der Hart, Bouchouari, Te Wierik, Veldmate, Araujo, Dirksen (Hoesen/46), Veendorp, Bernadou, El Messaoudi (Vlak/55), Diemers (Romeny/81), Zivkovic (Antonisse/78).

Scheidsrechter: Gözübüyük

Geel: Oratmongoen (FC Groningen), Bernadou, Vlak (FC Emmen)

Rood: Mike te Wierik (73) (FC Emmen/2x geel)