FC Emmen

FC Emmen is voor het eerst in de geschiedenis van de club kampioen geworden van de eerste divisie. FC Emmen verloor met 1-0 van FC Eindhoven, maar omdat ook FC Volendam een uitglijder maakte bij FC Dordrecht is de formatie van trainer Dick Lukkien kampioen.

Lees ook: FC Emmen promoveert naar de eredivisie

FC Emmen speelde vrijdagavond in het Jan Louwers stadion geen hele goede wedstrijd en keek al binnen twee minuten tegen een achterstand aan. Jasper Dahlhaus werd niet gehinderd door de altijd sterke Emmen defensie en kon de enige treffer van de avond maken.

Dubbel gevoel bij Veldmate en Lukkien

“Nee wij wouden wel in twee wedstrijden zes punten pakken en het gat nog groter maken”, maar het lukte niet”, was de reactie van van aanvoerder Jeroen Veldmate na afloop van de wedstrijd. “Het is mooi dat we de titel binnen hebben dus ik ben heel erg bij. We wouden niet nog twee weken lopen aankloten en het nog weggeven en dat is ondanks de nederlaag vandaag wel gelukt”.

Ook trainer Dick Lukkien stond na afloop met een dubbel gevoel voor de camera van ESPN. “Dit is een geweldige prestatie en daar moeten we van genieten. Het is razend knap dat we dit hebben gedaan binnen en buiten de club, het is geweldig. Ik denk dat het een hele lange nacht zal gaan worden”, aldus Lukkien.

Aanvaller Reda Kharchouch stond net als Veldmate en Lukkien met een wat dubbel gevoel na afloop het feestje te vieren met de 450 meegereisde supporters uit Drenthe. “Het is vervelend dat je hier verliest, maar hee we zijn kampioen en dat is wat telt”, aldus de huurling van Sparta Rotterdam.

Huldiging

FC Emmen zal zaterdagmiddag gehuldigd gaan worden. De selectie zal vanaf 16.30 uur een rondtoer door Emmen gaan maken waarna om 18.00 uur bij het Stadionplein een grote huldiging zal gaan plaatsvinden.

Geef een reactie