FC Emmen thuis te sterk voor PSV

Domme rode kaart Mauro Junior doet PSV de das om in Emmen

FC Emmen heeft in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie dinsdag goede zaken gedaan aan de Oude Meerdijk tegen PSV. Emmen won het duel met 1-0.

De overwinning van de Drentse formatie mag daarom ook als stunt benoemd worden. PSV wat veel meer kwaliteit bezit dan Emmen gaf het zelf in Drenthe uit handen. Een domme overtreding van verdediger Mauro Junior op Emmen aanvaller Rui Mendes werd nog voor het ingaan van de rust bestraft met rood.

Daarvoor had Emmen al de leiding genomen. Lucas Bernadou kreeg halverwege de eerste helft een afgeslagen bal voor de voeten en wist daar wel raad mee. Na rust had Emmen het snel kunnen beslissen. Ole Romeny kopte op de vuisten van doelman Walter Benitez en Jeroen Veldmate zag een vrije trap op de kruising belanden. In de slotminuten was Xavi Simons nog dicht bij de 1-1, maar Keziah Veendorp wist de bal voor de lijn keren.

FC Emmen stijgt door de overwinning op PSV naar de vijftiende plaats met vijftien punten. PSV staat met 35 punten op een derde plaats.

/