Emmen keert na één seizoen terug naar de eredivisie

FC Emmen keert na één seizoen eerste divisie voetbal  weer terug naar de eredivisie. De Drentse formatie dwong vrijdagavond op bezoek bij FC Dordrecht promotie af door de wedstrijd met 0-1 te winnen.

In Dordrecht leek Emmen wel onder hoogspanning te staan want de wedstrijd was absoluut niet goed. In de eerste helft waar de bal meer rond ging dan er kansen werden gecreerd kreeg de thuisploeg halverwege de eerste helft de beste kans. Stijn Meijer maakte bijna het doelpunt van het jaar door uit een onmogelijke hoek een omhaal te maken. Doelman Brouwer wist de bal uit de bovenhoek te ranselen. Emmen kreeg een kans via Reda Kharchouch, maar zijn punter kwam recht op het lichaam van de Dordse doelman Liam Bossin.

Ondanks dat er weinig kansen waren kwam de 0-1 van Rui Mendes wel uit de lucht vallen. Mendes controleerde een door de lucht gegeven pass uitstekend en wipte de bal over de kansloze doelman Bossin heen. De Krommedijk ontplofte en de bijna 1.600 meegereisde supporters uit Drenthe gingen uit hun dak. In een helft waarin het voetbal niet goed was zal de thee in de kleedkamer zoet gesmaakt hebben.

In de tweede helft was het Emmen wat het meeste balbezit had, maar bracht het zichzelf een kwartier voor tijd in de problemen toen Keziah Veendorp met rood (2x geel) van het veld moest. Dordrecht ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar kon aanvallend ook niet echt een vuist maken. Emmen hield de controle en wist de wedstrijd gecontroleerd naar het einde te brengen waardoor de ploeg van Dick Lukkien zich vanaf volgende seizoen weer gewoon eredivisionist mag noemen.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: