28 maart 2024
Fc Emmen Pec Zwolle

FC Emmen - PEC Zwolle

Emmen wint met goed voetbal van PEC

FC Emmen heeft voor het eerst in het seizoen 2020-2021 een wedstrijd in de eredivisie weten te winnen. PEC Zwolle werd aan de Oude Meerdijk met 3-2 verslagen.

De laatste keer dat Emmen een duel in de eredivisie wist te winnen is al bijna een jaar geleden. Op 7 maart 2019 werd VVV-Venlo met 3-0 verslagen.

De overwinning zaterdagavond tegen PEC was dik en dik verdiend. Emmen speelde brutaal, met lef en met de passie om drie punten te pakken. Adzic tekende na iets meer dan een half uur spelen voor de verdiende 1-0. Toch kwam PEC terug via van Polen die de 1-1 maakte, maar de Leeuw maakte op slag van rust de 3-1.

Ook in de tweede helft was Emmen dominanter en sterker dan de gasten uit Zwolle. Middenvelder Vlak maakte met een prachtig bekeken schot de twintig minuten voor tijd de 3-1. In de slotfase was het nog even billen knijpen toen Nakayama de 3-2 maakte, maar de ploeg van trainer Lukkien trok de punten over de streep.

FC Emmen blijft ondanks de overwinning laatste met 9 punten. De achterstand op Willem II en ADO bedraagt 4 punten.