Meteen naar de inhoud
Home » FC Emmen begint seizoen met 1-1 bij Telstar

FC Emmen begint seizoen met 1-1 bij Telstar

Emmen morst direct punten op bezoek bij Telstar

FC Emmen is het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een 1-1 gelijkspel bij Telstar. Gezien het spelbeeld een terecht resultaat.

Geen garantie

Emmen won alle wedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar trainer Dick Lukkien riep vooraf al dat die uitslagen geen garantie bieden voor de competitie. Dat bleek want Emmen had het zo nu en dan best wel lastig tegen Telstar wat vooral verdedigend de zaakjes goed in orde hard.

De Drenten keken in Velsen-Zuid ook vlot tegen een achterstand aan toen al in de vierde minuut aanvaller Plet de bal knap in de bovenhoek schoot. Emmen moest in de achtervolging en kwam voor rust toch op gelijke hoogte via aanvaller Hilterman. Met een stand van 1-1 zochten vervolgens beide clubs de kleedkamer op.

Emmen de bal

In de tweede helft had FC Emmen het meeste de bal. Maar ondanks dat wist de thuisploeg vooral vanuit de omschakeling er een aantal keren gevaarlijk uit te komen. Toch kreeg Emmen de beste kans, maar een inzet van Hilterman van dichtbij kon door doelman Doornbusch verwerkt worden tot hoekschop.

In de laatste minuten van de wedstrijd liepen beide teams aardig op het tandvlees. De ene na de andere speler kreeg kramp en de spelers van Telstar leken net nog even wat frisser dan de Emmenaren. In blessuretijd probeerde Telstar er nog een overwinning uit te halen, maar hield doelman Brouwer zijn doel schoon.

Uitslagen vrijdagavond:

Telstar – FC Emmen 1-1
1-0 Plet (4), 1-1 Hilterman (26)

FC Eindhoven – FC Volendam 2-2
0-1 Mirani (12), 0-2 van Mieghem (40), 1-2 Sleegers (45+1/pen), 2-2 Sleegers (90+3)

Excelsior – TOP Oss 0-1
0-1 Margaritha (41/pen)

FC Den Bosch – Helmond Sport 2-0
1-0 Leijten (64), 2-0 Hornkamp (78)

FC Dordrecht – Jong PSV 1-1
0-1 Fofana (18), 1-1 Hölscher (64)

Geef een antwoord