F1 Streamen In 2023 Met Een Vpn

Het kijken van Formule 1 is altijd spannend. Geen race is hetzelfde en het is iedere keer weer de vraag of Max Verstappen vanaf pole position zal starten en daarna de winst pakt. In zowel Nederland als in het buitenland kan het lastig zijn om goede aanbieders te vinden die de Formule 1 uitzenden. Binnen Nederland heb je maar twee keuzes; kijken naar ViaPlay of Formule 1 TV Pro gebruiken. Er is regelmatig kritiek op de kwaliteit van eerstgenoemde aanbieder, waardoor veel liefhebbers uiteindelijk naar buitenlandse zenders uitwijken. Dat kan aan de hand van een Virtual Private Network (VPN).

VPN gebruiken voor Formule 1

Ook dit seizoen staan er weer verschillende spannende races op de racekalender. Met een Virtual Private Network is het mogelijk om je internetverbinding te laten lopen via een andere internetverbinding in het buitenland. Op die manier kun je je Nederlandse IP-adres verbergen. Daardoor is het mogelijk een locatie in het buitenland aan te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een VPN-dienst in Oostenrijk, zodat je bijvoorbeeld gratis naar het Oostenrijkse Servus TV kunt kijken. Deze dienst is zeer stabiel, is een gratis Formule 1 stream en kent degelijk Duits commentaar. Je hoeft alleen een paar euro per maand te betalen voor het gebruik van een VPN. Het kijken zelf is gratis.

Wereldwijde toegang tot Formule 1

Zit je in het buitenland en wil je graag naar de Nederlandse stream van Viaplay kijken? Of wil je juist naar de gratis buitenlandse streams van Formule 1 in Nederland kijken? Beide opties zijn mogelijk door een VPN te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Nederland terecht bij het degelijke Servus TV, Belgische RTBF Auvio of Zwitserse SRF. Het is belangrijk om te weten dat al deze streams controleren waar de kijkers precies vandaan komen. Dat gebeurt aan de hand van het IP-adres.

Als blijkt dat het gaat om een buitenlandse kijker, zullen de meeste gratis diensten de toegang blokkeren. Meestal hebben de aanbieders alleen de rechten om Formule 1 voor hun eigen land uit te zenden. Dit noemen we een geoblokkade. Met een VPN kun je die blokkade ongedaan maken.

Gebruik een betrouwbare VPN-aanbieder

Als je bijvoorbeeld naar de uitzending van Servus TV wilt kijken, krijg je er Duits commentaar bij. Toch kun je het geluid daarvan gemakkelijk uitzenden en ondertussen Grand Prix Radio opzetten. Deze radiozender zendt de wedstrijden live uit, voorzien van commentaar van bekende commentatoren zoals Olav Mol. Met Grand Prix Radio kun je zelf een vertraging instellen, zodat beeld en geluid weer synchroon loopt.

Om naar de buitenlandse Formule 1 streams te kunnen kijken, dien je een VPN af te sluiten. Dat kan al voor een paar euro per maand. Het is zeker aan te raden om een betaalde VPN af te nemen. De gratis versies hebben vaak een datalimiet, waardoor halverwege de wedstrijd je verbinding wegvalt omdat je door je gratis bundel heen bent. Andere diensten zijn volledig gratis, maar hebben weinig bandbreedte op de server waardoor het beeld constant stilstaat. Je doet er dus goed aan om een betaald abonnement af te nemen. Uiteraard kun je bij sommige providers gebruik maken van de 30-dagen geld-terug garantie. Als een VPN-aanbieder toch niet bevalt, krijg je je geld terug. Er zijn heel wat internationale aanbieders op de markt, dus het is verstandig ze eerst met elkaar te vergelijken.

Verbinding maken met een VPN

Als je nog nooit van een VPN hebt gehoord, kan de techniek wat ingewikkeld klinken. Gelukkig heb je weinig kennis van computers nodig om een VPN te kunnen gebruiken. Je sluit online een abonnement af en kunt daarna de software downloaden. Deze software kun je installeren op je computer, smartphone en tablet. Op die manier kun je op alle apparaten verbinding maken en Formule 1 kijken. Nadat de software is geïnstalleerd, hoef je alleen maar de gewenste locatie aan te klikken. Voor Servus TV kies je dus voor een Oostenrijkse server. Binnen een paar tellen wordt je IP-adres veranderd en kun je ongestoord Formule 1 gaan kijken. Na de wedstrijd verbreek je de verbinding en kun je op je eigen IP-adres verder surfen.