Grand Prix Brazilië livestream

In het weekend van 9 tot en met 11 november word op het circuit Interlagos  in Sao Paulo de Grand Prix van Brazilië gereden. De race kan je live zien via de livestream.

Max Verstappen eindigde twee jaar geleden in een bizarre race als derde. De toen 19-jarige coureur werkte zich in een regenachtig verlopen race in een kort tijdbestek van P16 naar P3. Mocht het dit weekend ook flink gaan regenen dan kunnen we de Red Bull coureur gaan noteren als een  van de topfavorieten.

Senna

Het circuit ligt gelegen tussen de favela’s en criminaliteit is er aan de orde van de dag. In het verleden hebben rijders én teampersoneel te maken gehad met bedreigingen en geweld.

Het Autódromo José Carlos Pace is desondanks al decennialang het thuis van de Braziliaanse GP. Ayrton Senna himself kreeg er het thuispubliek al op de banken en is er nog altijd immens populair. Het circuit geniet zelf, met alle natuurlijke hoogteverschillen en de diversiteit aan bochten, ook een zekere populariteit onder fans én coureurs.

Hamilton

Lewis Hamilton wil twee weken na zijn kampioenschap opnieuw feestvieren. Met Mercedes kan hij in Brazilië de titel bij de constructeurs pakken.

Als Ferrari er op Interlagos niet in slaagt om dertien punten méér te pakken dan het Duitse team, dan is Mercedes voor het vijfde jaar op rij het beste team. De renstal van Hamilton is oppermachtig in het hybridetijdperk dat in 2014 begon.

De vijf titels zouden de op een na langste reeks vormen van een team in de Formule 1. Ferrari pakte tussen 1999 en 2004 zes constructeurstitels op rij.